6887
142

Advarer danskerne: ”De hunde er farlige”

B.T. viste søndag en video, hvor hunden Lucky bliver overfaldet og skambidt af en anden hund i Ægirsgade på Nørrebro i København.


582 delinger, 6745 pointer

Den bidende hund var adopteret fra Portugal via organisationen New Hope Denmark, der sælger portugisiske gadehunde til danskere, og det har rejst en kritik af organisationen fra både Dansk Kennel Klub og Hundens Tarv, der tager sig af akutte aflivningstruede hunde i Danmark og efterfølgende finder nye hjem til dem. Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel klub siger:

Jeg kan kun tale ud fra de erfaringer, jeg har, og jeg hører beklageligvis, at der er mere tale om hundehandel end en dyrevelfærdsorganisation, og det finder jeg stærkt bekymrende.”

New Hope Denmark betegner sig selv som en frivillig nonprofitorganisation, som giver hjemløse hunde i Portugal et trygt hjem i Danmark, men Lise Lotte Christensen er bekymret for, at screeningsprocessen af hunden og kendskabet til de hunde, som de sælger, er mangelfuldt.

Der kan være tale om hunde, som har måttet slås for føden, og som måske ikke har tillid til mennesker. De har mange dårlige oplevelser i rygsækken og kan være farlige. Så de egner sig ikke som familiehund i Danmark, hvor vi har hund på en anden måde, end de er vant til fra gadehundelivet.”

Samtidig er hundene umiddelbart attraktive , mener Lise Lotte Christensen, fordi de er billige og måske kan hentes med kortere varsel end hunde fra danske kenneler. Hos Hundens Tarv har man ligeledes meget dårlige erfaringer med New Hope Denmark. Det fortæller Jayne Johnsen fra Hundens Tarv.

De køber hundene i Portugal, får dem fragtet hertil i kassevogne med op til 50 hunde i hver sending, og så er hundene på forhånd solgt til en dansk familie, som var den en rød IKEA-reol. Det eneste, køberen har set, er et billede af hunden og en beskrivelse, som sjældent passer,« siger hun.

Der er ifølge Hundens Tarv adskillige eksempler på hunde, som er fragtet til Danmark gennem New Hope Denmark, men som er både syge og aggressive.

New Hope Denmark har aldrig set hunden, før den kommer til Danmark, så de aner reelt ikke, hvad det er, som kommer herop. Vi har set hunde, som bærer sygdomme, man aldrig har set før i Danmark, og som kan smitte såvel mennesker som dyr,” siger Jayne Johnsen.

Silke Sommer leder organisationen New Hope Denmark, og hun er bekendt med kritikken fra både Dansk Kennel Klub og Hundens Tarv, og hun afviser alle påstande om, at screeningsprocessen af hundene skulle være mangelfuld.

Vi har fire samarbejdspartnere i Portugal, og alle vores hunde er blevet grundigt evalueret og undersøgt af dyrlæger med speciale i adfærd. Vi ser videoer af hundene, mens de er sammen med både han- og hunhunde, for at sikre os, at de kan med andre hunde,« siger Silke Sommer, og

understreger samtidig, at man ikke har profit for øje, og at man i organisationen gør meget ud af at fravælge hunde, der for eksempel udviser aggressiv adfærd, ligesom man også har strenge krav og regler for, hvordan de danske købere håndterer hundene.

Og hundene kommer hertil i EU-godkendte hundetransporter, som både dansk politi og Fødevarestyrelsen har været ude at kontrollere,” fortsætter Silke Sommer, som i øvrigt undrer sig over kritikken fra Dansk Kennel Klub, der ifølge hende lever af at sælge hunde i Danmark.

Men de mister jo også indtægter, hvis en organisation som os sælger udenlandske gadehunde herhjemme.«

Den kritik afvises hos Dansk Kennel Klub, hvor det understreges, at DKK er en interesseorganisation for hunde og hundeejere, der kun stambogsfører en tredjedel af hundene i Danmark, og i øvrigt ikke kan dække den efterspørgsel, der er på hunde.

Det handler om at tænke sig om. Jeg plæderer alene for, at man træffer et gennemtænkt valg, og man forstår, hvilken ekstraordinær indsats det kræver, hvis man køber sådan en hund. Overfaldet i sidste uge understreger vigtigheden heraf og taler sit eget tydelige sprog, synes jeg,” slutter Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.


Kan lide det? Del med dine venner!

582 delinger, 6745 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
12
LOL
Creepy Creepy
51
Creepy
OMG OMG
43
OMG
Nørdi Nørdi
22
Nørdi
Sej Sej
0
Sej
Fejl Fejl
28
Fejl
Love Love
3217
Love
Sød Sød
1865
Sød
Vred Vred
166
Vred
WTF WTF
121
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!