3714
33

Banker kan overtage virksomheders milliardgæld til staten

Under coronakrisen har virksomheder landet over lånt penge af Skattestyrelsen til at betale moms og A-skat.


1k del, 3681 pointer

Under coronakrisen har virksomheder landet over lånt penge af Skattestyrelsen til at betale moms og A-skat, men gældsinddrivelsen kan havne i landets banker. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans mandag morgen.

Lånene løber op i foreløbig 30 milliarder kroner, og ifølge Ulrik Nødgaard, direktør for bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, er bankerne klar til at tage et ansvar for at hjælpe de levedygtige virksomheder ud af krisen. Han understreger dog i en mail til Finans, at det i sidste ende er et politisk valg, hvor hurtigt og hvordan staten skal ud af sin rolle som långiver i kølvandet på coronakrisen.

Ideen vækker dog ikke begejstring alle steder: Både Dansk Erhverv, HORESTA og SMVdanmark stiller sig således skeptiske og frygter, at løsningen kan betyde sværere vilkår for de virksomheder, der har optaget lån.

»Den her gæld er opbygget som følge af en coronapandemi og opbygget under EUs særlige regler for krisehjælp. Det statslige ansvar for den gældsopbygning skal staten fortsætte med at have forpligtelsen for, indtil gælden er afviklet,« siger Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark til Finans.


Kan lide det? Del med dine venner!

1k del, 3681 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
21
LOL
Creepy Creepy
17
Creepy
OMG OMG
28
OMG
Nørdi Nørdi
38
Nørdi
Sej Sej
43
Sej
Fejl Fejl
126
Fejl
Love Love
2177
Love
Sød Sød
822
Sød
Vred Vred
438
Vred
WTF WTF
119
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!