9410
129

Danmark stopper med at vaccinere med AstraZenica

På et pressemøde afholdt af Sundhedsstyrelsen blev det meddelt, at Danmark stopper med at bruge AstraZeneca.


955 delinger, 9281 pointer

På et pressemøde afholdt af Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen blev det meddelt, at Danmark stopper med at bruge coronavaccinen AstraZeneca. De cirka 150.000 danskere, der har fået første stik med vaccinen, vil blive tilbudt en anden vaccine på et senere tidspunkt. Muligvis skal de have to stik mere. Det er myndighederne ved at finde ud af, oplyser Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Der er en øget risiko for alvorlige blodpropper, blødning eller lavt antal blodplader. Det er ca. 1 ud af 40.000 vaccineret med AstraZeneca, der kan forventes at få de her alvorlige komplikationer”, udtaler han. Tallet kan dog være højere eller lavere, da det er forbundet med statistisk usikkerhed, tilføjer direktøren.

På pressemødet siger Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen, at de er enige med Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) vurdering af, at der er flere fordele end ulemper ved AstraZeneca-vaccinen.

Overordnet er det en sikker og effektiv vaccine til behandling af covid-19-sygdom”, lyder det fra Tanja Erichsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen. Det har derfor været en svær beslutning, da alle vacciner har bivirkninger, supplerer Søren Brostrøm.

Det har været en svær beslutning midt i en epidemi at fortsætte vaccinationsprogrammet uden en effektiv og tilgængelig vaccine mod covid-19. Men vi har andre vacciner til rådighed, og vi har god kontrol med epidemien”, fortsætter han.

Sundhedsstyrelsen vil ikke udelukke, at vaccinen kan tages i brug igen på et senere tidspunkt, hvis coronasituationen ændrer sig.

Jeg forstår godt, hvis andre lande, der er i en anden situation end os, vælger at fortsætte brugen. Hvis vi i Danmark stod i en helt anden situation med f.eks. en voldsom tredje bølge og et presset sundhedsvæsen, og hvor vi ikke var nået så langt i vores udrulning af vacciner, så ville jeg ikke tøve med at bruge vaccinen, også selvom der var sjældne men alvorlige komplikationer ved brugen,” siger Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsens pressemeddelelse.

Danmark er det eneste land i verden, som har stoppet brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Alle personer over 15 år vil få et tilbud om en vaccination senest ultimo juni, og dermed vil alle kunne være færdigvaccineret primo august, skriver Sundhedsstyrelsen. Dermed udskydes datoen for, hvornår alle kan være færdigvaccinerede endnu en gang.

Statsminister Mette Frederiksen har sagt, at Danmark kan åbne, når alle danskere over 50 år, der ønsker en vaccine, er blevet vaccineret. Første stik for dem udsættes to uger.


Kan lide det? Del med dine venner!

955 delinger, 9281 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
21
LOL
Creepy Creepy
19
Creepy
OMG OMG
12
OMG
Nørdi Nørdi
16
Nørdi
Sej Sej
548
Sej
Fejl Fejl
91
Fejl
Love Love
6552
Love
Sød Sød
2188
Sød
Vred Vred
121
Vred
WTF WTF
98
WTF

En kommentar

  1. Jeg forstår ikke hvorfor man ikke vil vaccinere med AstraZenica i Danmark længere. Alle former for medicin har jo bivirkninger. Der er også andre medikamenter, der i meget sjældne tilfælde giver alvorlige bivirkninger. De er da på markedet, så AstraZenica er ikke farligere end så meget andet medicin.

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!