8344
71

Flere tusind danskere kan være fejlvaccineret: ”Jeg er vred og frustreret”

Hans Dalgaard er 82 år og i gang med en kræftbehandling. Da han i februar fik sit andet vaccinestik, så han verden åbne sig på ny for ham.


735 delinger, 8273 pointer

Men det viste sig at være en fejlvurdering. Ved en tilfældighed fandt han ud af at han var fejlvaccineret. Der var gået for kort tid mellem de to vaccinestik.

Da Hans Dalgaard har ikke har et nem-id kontaktede han Region Syddanmarks vaccinecenter, da han fik en invitation til vaccination i sin postkasse. Her hjalp de ham med at booke tider til de to stik, som vaccinen kræver for at virke optimalt.

Men der var kun 24 dage mellem tiderne i stedet for de 28 dage, som Moderna-vaccinen foreskriver. Det betyder, at Hans Dalgaard ikke kan anses for at være færdigvaccineret.

Det var dog først to uger efter sidste stik, at dette gik op for den ældre mand. Det skete da han igen kontaktede regionens vaccinecenter fordi han endnu ikke havde modtaget sit coronapas.

Trods at fejlen med hans vaccination var blevet opdaget, kunne den 82-årige ikke få svar på, hvad næste skridt for ham skulle være. Gennem flere måneder ringede han til regionen, men fik forskellige forklaringer, som gjorde ham forvirret. Til slut fik han at vide, at regionen vil kontakte ham, når man er blevet klogere på, hvornår han kan tilbydes en ny tid til vaccination.

Jeg er ærgerlig og ked af det. Jeg ved stadig ikke, hvor lang tid der går, før jeg får noget at vide. Der kan jo gå uger eller måneder,” siger Hans Dalgaard.

I dag er det tre måneder siden, at han fik sit andet stik. Men på grund af uvisheden har han indrettet sit liv som før vaccinen. Han holder afstand, overholder diverse forbehold og risikogruppe restriktioner. Dette betyder, at han endnu ikke ved, om det bliver muligt at fejre sit forestående diamantbryllup.

Hvis vaccinationen var gået efter planen, ville vi være i fuld gang med planlægningen,” siger han og fortsætter: ”Men det værste er nu, at jeg ikke kan få en afklaring. Jeg står bare i stampe.”

Region Syddanmark har ikke haft mulighed for at stille op til et interview, men har sendt et skriftligt svar til TV 2 på baggrund af sagen. Her kalder koncerndirektør i regionen, Kurt Espersen, det for “ikke tilfredsstillende”, at Hans Dalgaard har søgt svar så længe uden at få en afklaring om sin vaccination.

Der kan selvfølgelig være tilfælde, hvor det kan være svært at svare så kort og præcist, som vi gerne vil. Der skal vi sikre os, at borgeren får god hjælp til trods,” siger han.

Ifølge koncerndirektøren er det en it-fejl, som er årsag til, at nogle borgere har oplevet at få vaccinationstider med for kort tid imellem. Denne fejl er nu rettet, så det ikke længere er muligt for regionens bookere at lægge aftalerne ind i et forkert tidsrum. Regionen afventer nu navnene på de fejlvaccinerede. Herefter vil de kontakte de pågældende personer og tage stilling til de næste skridt, slutter Kurt Espersen.

Der er sket flest fejl i forbindelse med Pfizer-vaccinen, som også er den mest anvendte vaccine. Her er 450 personer blevet registreret med to vacciner på én dag. En udfordring, som ifølge Statens Serum Institut formentlig betyder, at de pågældende kun har modtaget et stik med vaccinen.

110 af fejlvaccinationerne skyldes, at der er gået for kort tid mellem stikkene med Moderna-vaccinen. Dette skete bl.a. for Hans Dalgaard. Ofte er vaccinen blevet givet med 21 dages mellemrum i stedet for 28. Det skyldes ifølge instituttet sandsynligvis, at de tre uger er minimumsintervallet for en anden vaccine – nemlig Pfizer. Og derfor kan der være opstået forvirring.

Fejlene er sket over hele landet, og Statens Serum Institut har oplyst de forskellige regioner om problemerne. Derfor ligger det nu på deres bord at finde ud af, om der er tale om fejlregistrering. Hvis dette ikke er tilfældet, skal regionerne finde en løsning på, hvad der skal ske med de borgere, som har lagt arm til de fejlagtige stik.


Kan lide det? Del med dine venner!

735 delinger, 8273 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
8
LOL
Creepy Creepy
22
Creepy
OMG OMG
57
OMG
Nørdi Nørdi
27
Nørdi
Sej Sej
0
Sej
Fejl Fejl
46
Fejl
Love Love
5873
Love
Sød Sød
4112
Sød
Vred Vred
188
Vred
WTF WTF
71
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!