4677
128

Hjælpepakker: »Vi har siddet derude i total usikkerhed«

Der er udbetalt hjælpepakker for mere end 37 milliarder kroner til nødlidende virksomheder.


546 delinger, 4549 pointer

De enkelte ordninger har til tider mødt omfattende kritik, men har samtidig også været altafgørende for dansk økonomi og erhvervsliv.

Lene Gammelgaard er en af de mange selvstændige, som har kæmpet en hård kamp i systemet, fortæller hun til Berlingske.

Gammelgaard blev for alvor kendt, da hun i 1996 besteg Mount Everest som den første skandinaviske kvinde. Siden har hun brugt sine erfaringer fra toppen som selvstændig foredragsholder, hvor hun hjælper internationale virksomheder igennem store forandringer.

I mere end et år har hendes forretning været ramt af stilstand, og i over et år har hun kæmpet med et bjerg af administrative byrder, lange svartider, forsinket udbetaling og en følelse af at blive ladt i stikken.

»På intet tidspunkt har det været gnidningsfrit. Systemet er fyldt med mistillid og mangel på indsigt i, hvordan det private erhvervsliv fungerer. Skulle man have lyst til at skabe en stor virksomhed i det her land med den behandling? Nej,« siger Lene Gammelgaard.

Regel kan hæmme lysten til at stifte nye virksomheder

Reglerne om konkurskarantæne rammer endnu flere, end det var hensigten, lyder kritikken i Berlingske.

Konkurskarantæne blev indført af Folketinget i 2014. Hensigten var at bekæmpe rådne forretningsfolk og konkursryttere, som efterlader sig en række af lukkede selskaber og vrede kreditorer.

Oprindeligt var forventningen, at der årligt ville blive behandlet cirka 250 karantænesager, men nu viser nye tal, at der alene sidste år blev idømt næsten 2.000 konkurskarantæner.

Flere eksperter advarer om, at reglerne ikke bruges efter hensigten, og i SMVdanmark frygter man, at de mange karantæner hæmmer lysten til at oprette nye virksomheder.

»Simpelthen fordi folk ikke kun frygter at gå konkurs, men også frygter risikoen for en efterfølgende karantæne,« siger chefjurist Jeppe Rosenmejer.


Kan lide det? Del med dine venner!

546 delinger, 4549 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
6
LOL
Creepy Creepy
4
Creepy
OMG OMG
15
OMG
Nørdi Nørdi
22
Nørdi
Sej Sej
0
Sej
Fejl Fejl
26
Fejl
Love Love
1325
Love
Sød Sød
547
Sød
Vred Vred
17
Vred
WTF WTF
14
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!