6523
19

Kvotekongen Henning Kjeldsen – en farverig person

Kvotekongen Henning Kjeldsen er centrum i en retssag, hvor han og andre står anklaget for svindel med fiskekvoter for hundreder af millioner af kroner.


404 delinger, 6504 pointer

Foruden ham er ni andre personer anklaget i den gigantiske sag, men han er det absolutte midtpunkt, idet han står anklaget for at være den reelle ejer af en masse fiskekvoter, som kun formelt er ejet af i alt syv stråmand, bl.a. hans hustru og en stedsøn. Desuden er hans revisor og en advokat anklaget for at have hjulpet kvotekongen med svindlen. Henning Kjeldsen nægter sig skyldig i alle anklager i retssagen, der ventes afsluttet denne sommer. Han har blot hjulpet yngre fiskere ind i erhvervet og sikret kvoterne på danske hænder. Han frygter, at kvoterne ender med at blive udenlandsk ejede og kontrollerede, dvs. hollandske og svenske.

Henning Kjeldsen er ubetinget den rigeste fisker i Danmark, god for cirka 1,8 milliarder kroner alt efter hvordan man opgør det. Han blev født i 1963 i vestkystbyen Thyborøn og uddannede sig som skibsmontør inden han gik i gang med at fiske hos sin far i 1983. I de følgende år skete et glidende generationsskifte, hvor den unge mand overtog farens fiskeri. På den tid havde hver fisker sin kvote, men i 2001 blev det muligt for fiskerne at handle kvoter indbyrdes, hvilket bevirkede, at de store fiskere opkøbte de små fiskere, der gled ud af erhvervet. Henning Kjeldsen så straks mulighederne og deltog ivrigt i kvotehandlen, lidt for ivrigt og kreativt efter anklagemyndighedens vurdering. De fleste fiskere er på havet en pæn del af tiden, men ikke Henning Kjeldsen. Hvis ikke han er på havnen, sidder han hjemme med sin ipad og handler kvoter som andre handler aktier. Det har han gjort i mange år.

Hans fiskerflåde er kendt for også at tage ud i hårdt vejr og tre mand overbord har der da været i årenes løb, men de er heldigvis alle blevet reddet. En af hans forcer er et kolossalt kendskab til fiskepladserne, andre fiskere kommer til ham og får gode råd om hvor man bør fiske. Han indrømmer at være lidt af en fiskerinørd, og det første ægteskab røg da også på den konto.

Han bor I Skagen med sin anden hustru. Han er særdeles velhavende, men har ikke ekstravagante vaner. Bevares, han bor i et stort hus i den rigtige ende af feriebyen Skagen, tæt ved Grenen, og han kører i en stor Audi, men han går afslappet klædt i dynejakke, jeans og kondisko. Han taler jordbundent og jovialt. Samtidig er der ingen, der vil udtale sig om ham, de frygter ham. Journalister vil han ikke tale med, nogle af dem kalder han idioter. Retssagen har åbnet lidt mere for hvem denne mand er. Han er bl.a. en mand, der kan ende med at skylde 232 millioner kroner. Dette mener anklagemyndigheden, at han uretmæssigt har fået gennem stråmændene. Oveni skal lægges en større bøde og muligvis fratagelse af retten til at være indenfor fiskerierhvervet.


Kan lide det? Del med dine venner!

404 delinger, 6504 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
0
LOL
Creepy Creepy
56
Creepy
OMG OMG
69
OMG
Nørdi Nørdi
21
Nørdi
Sej Sej
0
Sej
Fejl Fejl
19
Fejl
Love Love
3872
Love
Sød Sød
1415
Sød
Vred Vred
871
Vred
WTF WTF
119
WTF
Anders Engberg

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!