6329
277

Mænd der hader kvinder

Ifølge en analyse fra Analyse & Tal er hver tyvende kommentar på de sociale medier hadefuld.


823 delinger, 6052 pointer

Vurderingen sker på baggrund af en undersøgelse af 63 millioner kommentarer henvendt til politikere og medier. De er ikke undersøgt manuelt, men ved hjælp af kunstig intelligens. Der er især to emner, som får nogle op i det røde felt, og i den forbindelse overskrider alle grænser for rimelig og anstændig opførsel.

Det ene emne er islam, muslimer og integration. Det andet emne er kvinder, køn og ligestilling. Her er det faktisk ni procent af kommentarerne, som indeholder angreb i form af ekskluderende, nedsættende og hadefulde ytringer, og det er i høj grad mænd, som ytrer sig hadsk om disse emner.

Dette overvældende antal hadstilkendegivelser bekræftes i mange andre undersøgelser, bl.a. en finsk undersøgelse, som kiggede nærmere på kommentarer modtaget af kvindelige politikere med den 35-årige statsminister Sana Marin i spidsen. Hun er bl.a. blevet kaldt ”faderløs hore”. Kvindelige politikere modtager i langt højere grad end mænd personrettede kommentarer, der handler om deres køn, mens mandlige politikeres henvendelser primært handler om det politiske. Dette forhold medfører, at mange kvinder ikke har lyst til at deltage i den offentlige digitale debat, og det er et demokratisk problem, hvilket det også er når kvinder kvier sig ved at gå ind i politik af samme grund. Institut for Menneskerettigheder har foretaget en undersøgelse, der viser, at 58% af de adspurgte kvinder undgår visse debatter på grund af den hårde tone, mens dette gælder for 37% af de adspurgte mænd.

Hvordan kan denne dybt uacceptable debatform bekæmpes? De fleste af kommentarerne er ikke ulovlige, så de skal bekæmpes på anden måde. Det handler om en holdningsbearbejdning, som også politikere og medier kan bidrage til ved ikke altid at være så skarpe fordi skarpheden hos nogle appellerer til at blive grove og overskride grænser, mener nogle. På den anden side har en debat vel lov til at være skarp, så længe anstændighedsgrænserne og den gode tone ikke overskrides. Selvcensur er et skråplan.

De mange hadske ytringer er af mange grunde vanskelige at komme til livs. Det er jo svært når de sociale medier har en række grupper, hvor primært unge mænd debatterer på grundlag af kvindehad og modstand mod ligestilling, som disse mennesker mener er gået alt for vidt.

Hvorfor hader utroligt mange mænd kvinder? Det gør de måske heller ikke. De er glade for svage kvinder, som de har kontrol over og ikke stiller for mange krav. Derimod hader de stærke og selvstændige kvinder. Hvorfor? Et godt spørgsmål med et uhyre komplekst svar. Men det er vigtigt at få afklaret.


Kan lide det? Del med dine venner!

823 delinger, 6052 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
21
LOL
Creepy Creepy
66
Creepy
OMG OMG
41
OMG
Nørdi Nørdi
124
Nørdi
Sej Sej
218
Sej
Fejl Fejl
59
Fejl
Love Love
6671
Love
Sød Sød
4387
Sød
Vred Vred
281
Vred
WTF WTF
42
WTF
Anders Engberg

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!