6511
217

Mafiametoder i Vesthimmerland? Er du kritisk, fjerner vi dit barn

René Larsen på 17 år er blevet tvangsanbragt udenfor hjemmet af Vesthimmerland kommune i Nordjylland.


776 delinger, 6294 pointer

Fjernelsen fra hjemmet skete med vold da politiet kom og tog teenageren med på foranledning af kommunen. Efterfølgende har det vist sig, at der ikke var lovhjemmel til tvangsfjernelsen, og politiet har derfor undskyldt overfor familien, som i månedsvis har ligget i en tragisk konflikt med kommunen.

Den voldsomme tvangsfjernelse var ikke kulminationen på konflikten. Nordjyskes undersøgende reporter Lars Teilmann har afdækket, at kommunen har optrappet den ved at Renés lillebror på ti år nu også er tvangsfjernet. Begrundelserne er hårrejsende.

Den 10-årige dreng har flotte udtalelser fra skolen. Han følger med, klæder sig godt, er aktiv og populær hos kammeraterne. Han viser alle tegn på at trives. Men denne trivsel er netop grunden til at han nu er tvangsfjernet. Ifølge kommunen er det nemlig for godt til at være sandt. Drengen må være ”overtilpasset”, som det hedder i et kafkask bureaukratsprog, der vender verden på hovedet. At noget er godt må betyde at det er skidt.

Kommunen begrunder yderligere lillebrorens tvangsanbringelse med morens kritik af kommunen på de sociale medier og i pressen – herunder Nordjyske. Her er et direkte citat fra kommunens papirer om sagen:

Aneta er meget optaget af at fremstille Vesthimmerlands Kommune negativt på de sociale medier. Dette bekymrer forvaltningen i meget høj grad, da Aneta mister fokus på (drengens navn) behov og bliver mindre nærværende og tilgængelig.”

Af den formulering må man udlede, at havde moren skrevet positivt om kommunen, havde det næppe ført til tvangsanbringelse. Signalet til omverdenen er, at kommunen kan straffe en familie for at være åbenlyst kritisk over for kommunen. Ti stille, eller vi tvangsfjerner dit barn.

Det er jo aldeles uholdbart. Det er selve definitionen på mafiametoder. Forældre, der oplever at få tvangsfjernet et barn, vil ofte være uenige og i deres gode ret til at klage og kritisere. Også højlydt. Det må og skal en kommune kunne håndtere.

Endnu en begrundelse for tvangsfjernelsen af lillebroren skriger til himlen. Tvangsanbringelsen retfærdiggøres også med en bekymring for farens opførsel over for politiet. Dermed henvises til politiaktionen, hvor faren satte sig imod anholdelsen af storebroren René. Familien straffes med andre ord for en situation, som den ufrivilligt og ulovligt blev anbragt i af kommunen og politiet.

Det er selvfølgelig ikke i orden at gøre fysisk modstand over for politiet, men at gøre farens reaktion under den ulovlige anholdelse, som han tilmed har fået politiets undskyldning for, til et selvstændigt argument for at tvangsanbringe nu også hans søn nummer to, virker alene som en unødvendig straffeaktion fra kommunens side.

Familien Larsens advokat kalder kommunens begrundelse for ”absurd”, men det er også decideret skrækindjagende for enhver forælder og andre, som bekymrer sig om en kommunes beføjelser til at gribe ind i børns liv og skæbner.

I sager om tvangsfjernelser og tvangsanbringelser skal man fra mediernes side altid tage det forbehold, at der kan være private oplysninger, som man ikke kender til. Det er der muligvis også i sagen fra Vesthimmerland. Selv med det forbehold, er det vanskeligt at konkludere andet, end at kommunens håndtering af denne sag er kørt helt af sporet. Kommunen synes fanget i et tunnelsyn, der betyder, at selv når familien gør det rigtige, får kommunen det vendt imod dem.


Kan lide det? Del med dine venner!

776 delinger, 6294 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
11
LOL
Creepy Creepy
18
Creepy
OMG OMG
25
OMG
Nørdi Nørdi
23
Nørdi
Sej Sej
12
Sej
Fejl Fejl
44
Fejl
Love Love
4312
Love
Sød Sød
2187
Sød
Vred Vred
119
Vred
WTF WTF
87
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!