7811
141

Minivagter fik kongeligt besøg

Den rørende lille historie fandt sted ved Kronprinsens bolig.


2.6k delinger, 7670 pointer

Tvillingerne Malthe og William er fire år gamle og de har for år tilbage plaget deres far, René Olsen, om at måtte gå ved kongehusets hoveddomicil, Amalienborg i København. Det fik de så lov til, og derfor har de gået vagt ved slottet op til tre gange om ugen lige siden. De VIL bare gå vagt ligesom de store soldater, og nu har de også små uniformer, som de nødig vil have af, men det er de nødt til, for de er udlånt af kostumeudlejningsfirma, og betingelsen er bl.a. at de ikke må sove i uniformerne. De må i øvrigt heller ikke gå i bad med dem på.

Engang så de Kronprins Frederik da han var ude og jogge på Kastellet, hvor de straks præsenterede gevær. De fik kun et glimt af den fornemme midaldrende løber, men forleden blev det til at gensyn med tid til en lille snak. Det var nu ikke fordi de sagde meget, de var alt for benovede over den fine gæst, der var i et glimrende humør, og spurgte om det ikke var for varmt med uniformerne på. Svaret blæser i vinden.

Den rørende lille historie fandt sted ved Kronprinsens bolig, på den ottekantede slotsplads mellem de fire palæer, som Amalienborg består af. Kronprinsen bor i det nordøstlige palæ, Brockdorffs Palæ, opkaldt efter en af de fire adelsmænd, som lod bygge de statelige bygninger i midten af 1700-tallet. Siden kongefamiliens overtagelse efter brande på Christianborg, hvor de boede – den endelige overtagelse fandt først sted i 1920 – er palæet kendt som Frederik VIII’s Palæ. Hele anlægget er et ypperligt eksempel på rokokoarkitektur, et af de flotteste rokokoanlæg i Nordeuropa. En passende ramme for et møde mellem en glad prins og to af de ivrigste gardere Kongeriget kan mønstre.


Kan lide det? Del med dine venner!

2.6k delinger, 7670 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
121
LOL
Creepy Creepy
9
Creepy
OMG OMG
36
OMG
Nørdi Nørdi
144
Nørdi
Sej Sej
1218
Sej
Fejl Fejl
3
Fejl
Love Love
4385
Love
Sød Sød
2891
Sød
Vred Vred
5
Vred
WTF WTF
8
WTF
Anders Engberg

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!