5691
266

Opfordrer myndigheder til at kulegrave bankers negative renter: ”Det bekymrer os”

Forbrugerrådet Tænk synes, at det er påfaldende, at de store bankers ageren med hensyn til størrelsen på de negative rentesatser.


541 delinger, 5425 pointer

Forbrugerrådet Tænk synes, at det er påfaldende, at de store bankers ageren med hensyn til størrelsen på de negative rentesatser og grænsen for hvornår man skal betale negative renter er så ens. Denne grænse er nu de fleste steder 100.000 kroner, hvor man skal betale negative renter af alle indeståender over dette beløb. Forbrugerrådet Tænk vil have konkurrencemyndighederne til at kigge på det.

»Vi er bekymrede for, om der er en reel og velfungerende konkurrence på bankmarkedet, og det har vi været i en periode,” siger Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk til B.T. og fortsætter:

At bankerne følges ad i så stort et omfang på negative renter, bekymrer os. Derfor synes vi, at konkurrencemyndighederne bør se nærmere på det her. Det er underligt, at bankerne reagerer så ens. De har forskellige kundeporteføljer, og i andre situationer ville de reagere forskelligt. Normalt anbefaler vi forbrugerne et alternativ, hvis de er utilfredse med noget, men det alternativ er svært at finde lige nu. Der er ikke nogen kamp om kunderne.”

Forbrugerrådet Tænk ønsker også Finanstilsynet på banen. Det handler om at man i rådet frygter, at kunder er blevet rådgivet til og presset ud i at investere penge i eksempelvis investeringsprodukter, de ikke forstår, i et forsøg på at slippe for negative renter.

Det bekymrer os, hvis almindelige forbrugere for eksempel risikerer at føle sig presset over i bankernes dyre investeringsprodukter. Derfor vil vi have Finanstilsynet på banen og sikre, at rådgivningen af forbrugerne fortsat er i den enkelte forbrugers bedste interesse og matcher den risiko, som han eller hun er villig til at tage. Ingen ved, om en investeringsboble længere henne ad vejen vil briste. Grundlæggende handler dette om retten til at kunne have en fornuftig og tryg opbevaring af sine penge i vores højdigitaliserede samfund og kunne disponere og planlægge sin husholdnings økonomi på kort og lang bane risikofrit. Det er en adfærd, vi som samfund skal være glade for, at forbrugerne har,« udtaler Mads Reinholdt i en pressemeddelelse.

Direktøren for bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, sagde for en uge siden til dagbladet B.T. om bankernes nylige rentepolitik i forhold til privatkunder:

Det er de enkelte banker, der fastsætter deres beløbsgrænse og rente. Men konkurrencen kan føre til, at man ender samme sted. Nogle af de banker, der gik sidst i gang med at indføre negative renter, har eksempelvis oplevet, at indlån så skiftede over til dem, og de så følte sig nødsaget til at gå samme vej, fordi man jo taber penge på tage imod indlån.”


Kan lide det? Del med dine venner!

541 delinger, 5425 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
15
LOL
Creepy Creepy
38
Creepy
OMG OMG
21
OMG
Nørdi Nørdi
118
Nørdi
Sej Sej
349
Sej
Fejl Fejl
29
Fejl
Love Love
3142
Love
Sød Sød
658
Sød
Vred Vred
128
Vred
WTF WTF
119
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!