5844
271

Over tre millioner danskere risikerer ekstraregning

Den 1. juli 2021 fjernes bagatelgrænsen på 80 kroner vedrørende betaling af moms for varer købt på nettet fra lande udenfor EU.


443 delinger, 5573 pointer

Denne momsekstraregning vil komme som en overraskelse for mange. En undersøgelse foretaget af YouGov for Toldstyrelsen viser nemlig, at 79 % af danskerne, hvilket svarer til godt tre millioner forbrugere, ikke ved, at der i fremtiden kommer et ekstra beløb på når man køber varer på nettet til en værdi af under 80 kroner. Derfor skruer Toldstyrelsen op for oplysning om dette forhold, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Annette Høve Nielsen er funktionsleder i Toldstyrelsen og leder for de toldere, der kontrollerer de tusindvis af pakker, som hver dag lander med fragtfly i Københavns Lufthavn. Hun siger:

Det er rigtig ærgerligt at stå med en ekstraregning, hvis man tror man har gjort et godt køb. Det vil vi gerne hjælpe forbrugerne med at undgå, og derfor skruer vi nu op for vejledningen. Jeg vil også opfordre til at tjekke hjemmesiden undgåprischok.dk, før man sætter sig foran computeren og gør sit næste netkøb.”

Selvom der er nogle uger til at reglerne træder i kraft den 1. juli, er det allerede nu en god ide at overveje, om man synes, at ens internethandel er moms og et transportgebyr værd. Ifølge rundspørgen spiller usikkerhed om uventede ekstraomkostninger ind, når danskerne shopper på nettet. Dertil kommer, at varerne ifølge Annette Høve Nielsen kan være længe undervejs.

Vi ved, at der kan gå nogle uger, fra man har bestilt, til man modtager sin pakke, og hvis pakken først ankommer efter 1. juli, skal man betale efter de nye regler,” slutter toldkvinden.


Kan lide det? Del med dine venner!

443 delinger, 5573 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
19
LOL
Creepy Creepy
8
Creepy
OMG OMG
14
OMG
Nørdi Nørdi
18
Nørdi
Sej Sej
14
Sej
Fejl Fejl
36
Fejl
Love Love
4611
Love
Sød Sød
2875
Sød
Vred Vred
210
Vred
WTF WTF
42
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!