7114
1582

Sundhedsstyrelsen bruger koranen i folder om vaccine

”Det hører ingen steder hjemme”.


669 delinger, 5532 pointer

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med syv islamiske organisationer og en imam udsendt en folder med titlen ”Spørgsmål og svar om islam og vaccine mod covid-19”. Her kan man finde svar på spørgsmål såsom: Er vaccinerne halal? Kan jeg lade mig vaccinere under ramadanen? Har jeg et ansvar overfor andre til at tage vaccinen? Folderen beskriver fordelene ved at lade sig vaccinere og støtter sig både til sundhedsfaglige og religiøse argumenter.

Den første del af folderen er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, og her besvares sundhedsfaglige spørgsmål. Anden del er udarbejdet af islamiske organisationer, og her præsenteres en række teologiske argumenter for at tage vaccinen, bl.a.:

”Profeten Muhammad modtog og anbefalede medicinsk behandling og sagde ’tadawu’ (søg behandling)” og ”Ud fra blandt andet det etablerede princip i islam om at ’udleve den mindre skade for at forhindre den større’ kan muslimer godt tage imod vaccinerne.”

I folderen er der et forord fra imamen Naveed Baig fra Dansk Islamisk Center. Han skriver, at vaccinen er sikker, men opfordrer den enkelte til at være i dialog med “egne åndelige vejledere og sundhedsprofessionelle”.

Niels Sandø Pedersen, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen, fortæller, at man har lavet pjecen for at besvare de spørgsmål, som man ved fylder hos borgere med muslimsk baggrund.

”Målet er at flest muligt bliver vaccineret, og derfor er det afgørende, at den nødvendige information når ud til alle grupper af samfundet,” siger han til TV 2. Enhedschefen fortæller endvidere, at faglige organisationer har oplyst til Sundhedsstyrelsen, at det er spørgsmål såsom hvorvidt, der er gelatine eller alkohol i vaccinen, der trænger sig på.

Rådet for Etniske Minoriteter vejleder regeringen i spørgsmål, der omhandler flygtninge, indvandrere og integration. Her bakker man op om Sundhedsstyrelsens beslutning om at inddrage de islamiske organisationer i folderen. Rådets forkvinde, Halima El Abassi, mener i udgangspunktet, at det er dybt problematisk, at man inddrager religiøse ledere i sundhedsfagligt materiale, når de ingen forstand har på emnet, men den nuværende situation er så kritisk, at hun ikke ser en anden løsning.

”De minoriteter, jeg taler med, er meget skeptiske i forhold til en eventuel vaccine, og det går ud over vores alles ve og vel. Derfor må vi gøre alt for at kommunikere målrettet,” siger hun til TV 2.

Ifølge hende har mange muslimer simpelthen ikke tillid til myndighederne, men til gengæld vægter en imams ord meget højt. Derfor tror hun også, at folderen vil gøre en positiv forskel og få flere minoriteter til at lade sig vaccinere.

”Det er tydeligt, at der er et stort arbejde forude med at få ændret indstillingen hos nogle etniske grupper. Men det må komme efter pandemien,” siger hun.

Marcus Knuth er udlændingeordfører for de konservative, og han mener, at myndighederne bevæger sig på et skråplan når de inddrager religiøse ledere i sundhedsfaglige vurderinger.

”Jeg synes, det er en forfærdelig dårlig idé. Der hører ingen steder hjemme, at imamer skal bruges til at godkende, at borgere skal vaccineres,” siger han til TV 2. Han mener, at imamer bliver gjort til en legitim institution, når man på den måde “inviterer dem med til bords” med myndighederne.

”Hvad bliver det næste? Skal imamer også godkende andre ting såsom p-piller eller det at gå til lægen,” siger K-politikeren, der mener, at folderen er første skridt på vejen til noget meget skidt.

Han synes, at imamerne burde oplyse muslimerne om fordelene ved vacciner til fredagsbøn og ikke i en sundhedsfaglig folder.

”Det er ikke noget, danskernes skattekroner skal gå til det her. Det er galt på så mange parametre,” slutter den konservative politiker, som har indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til samråd om sagen.  TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Heunicke, men han henviser til Sundhedsstyrelsen.


Kan lide det? Del med dine venner!

669 delinger, 5532 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
22
LOL
Creepy Creepy
52
Creepy
OMG OMG
68
OMG
Nørdi Nørdi
131
Nørdi
Sej Sej
223
Sej
Fejl Fejl
154
Fejl
Love Love
5491
Love
Sød Sød
2522
Sød
Vred Vred
1811
Vred
WTF WTF
431
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!