4766
378

Teenagere mener at tv har størst troværdighed som nyhedskilde

En undersøgelse fra Kantar Gallup om danskernes syn på nyhedsmedierne viser flere interessante ting.


1k del, 4388 pointer

En undersøgelse fra Kantar Gallup om danskernes syn på nyhedsmedierne viser flere interessante ting, ikke mindst at teenagere tillægger tv-mediet størst troværdighed som nyhedskilde til trods for at de faktisk bruger det sociale medie Facebook en anelse mere som nyhedsmedie end tv. Ikke alene synes teenagerne at tv har stor troværdighed, det er også den aldersgruppe, der tillægger mediet størst troværdighed, hvilket må siges at udfordre ens fordomme.

Kantar Gallup har siden 2013 gennemført en undersøgelse af danskernes brug af og syn på nyhedsmedierne, og derfor er det muligt i et vist omfang at se hvordan ændringerne angående disse ting har været over en årrække.

Man kan bl.a. se at tv-mediet i 2014 var den foretrukne nyhedskilde hos hele 83 % af de adspurgte i undersøgelsen, mens tallet i 2019 var faldet til 69 %, dog stadig det højeste og dominerende tal. Radio er også at foretrække blandt mange, men også dette medies tal er faldet i denne periode, fra 45 til 39 %. Facebook er ligeledes gået tilbage i perioden, fra 26 til 23 %. Til gengæld er dagbladenes hjemmesider og det sociale medie Instagram gået frem i den femårige periode.

For befolkningen som helhed var tv i 2019 det foretrukne nyhedsmedie, fulgt af aviserne og deres digitale hjemmesider. Facebook var det mest populære af de sociale medier, men lå langt efter tv, aviser og radio.  Blandt de 19-34-årige, dvs. de unge voksne, var avisernes hjemmesider det foretrukne nyhedsmedie, og her adskiller aldersgruppen sig både fra de yngre (Facebook), og de ældre (tv).

Hvad angår de lokale nyheder er der sket en forventelig udvikling i perioden. Stadig færre foretrækker de regionale mediers papirudgaver, mens stadig flere tyr til disse mediers digitale udgaver. De ældre foretrækker stadig papirudgaverne, men samtidig er det i denne aldersgruppe at tilbagegangen for papirmedierne er størst. Det varsler svære tider for de lokale og regionale mediers papirudgaver.

Det skal understreges, at der er forskel på hvad folk mener er et troværdigt nyhedsmedie, og hvad de foretrækker at bruge som kilde angående nyheder. Det kommer især til udtryk hos de helt unge mellem 12 og 18 år. Ligesom alle andre mener de, at de sociale medier har meget lav  troværdighed som nyhedskilde, men samtidig er Facebook det foretrukne medie i denne aldersgruppe når man skal have nyheder. Interessant.


Kan lide det? Del med dine venner!

1k del, 4388 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
17
LOL
Creepy Creepy
11
Creepy
OMG OMG
14
OMG
Nørdi Nørdi
168
Nørdi
Sej Sej
253
Sej
Fejl Fejl
16
Fejl
Love Love
2981
Love
Sød Sød
1436
Sød
Vred Vred
29
Vred
WTF WTF
24
WTF
Anders Engberg

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!