7688
382

Video fra bar forarger på Christiansborg : Det skriger til himlen

Der er åbnet op for besøgende på restauranter, natklubber og lignende steder, men under forudsætning af at en række coronaregler overholdes.


2.1k delinger, 7306 pointer

På en video, som TV2 Nord har optaget på natklubben Stygge Pub i Aalborg, så disse regler bestemt ikke ud til at blive overholdt. Her danses der, mange har ikke mundbind på og afstandskravet er heller ikke i højsædet blandt de unge gæster.

TV2 Nord har talt med flere unge i i Jomfru Ane Gade i Aalborg lørdag aften. De beretter om, at få bærer mundbind på barerne, og at personalet ikke griber ind. Flere fortæller også, at afstandskravene ikke bliver overholdt. Det er netop denne skødesløshed, som politikerne på Christiansborg har frygtet. Flere politikere har set optagelserne og dommen er hård fra bl.a. Per Larsen, sundhedsordfører for Det konservative Folkeparti:

Det skriger til himlen, og det kan slet ikke forklares, at skolebørn skal være hjemme, mens unge kan gå på bar og danse uden mundbind. Det er fuldstændig vildt,” udtaler han.

Også Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, er forarget:

>Det skal ikke gå særlig galt til en abefest som den her, hvor man løber rundt og krammer en masse nye mennesker, før vi får en superspreder, hvilket i værste fald kan forsinke en genåbning af det danske samfund, og det er vi bestemt ikke interesserede i,” siger han og fortsætter:

Jo før, vi kan få genåbnet samfundet, jo bedre. Både for vores trivsel og for samfundsøkonomien. Hvis vi opfører os ansvarligt, så fremskynder vi genåbningen, og hvis vi opfører os tosset, så forsinker vi den.”

Mandag aften forhandlede folketingets partier om en yderligere genåbning, og her så de også på, hvordan det går med at overholde de retningslinjer, der er udstukket i forhold til for eksempel barer.

Stygge Pubs daglige leder, Mark Benzon, havde ikke mulighed for at udtale sig om optagelserne til TV2 Nord, men det havde dørmanden Daniel Eskildsen til gengæld. Han fortæller, at baren har to til tre dørmænd, der holder øje med, at retningslinjerne bliver overholdt. Alligevel opstod der en situation lørdag aften, hvor for mange mennesker var samlet:

Billederne er taget ud fra en hel nat. Lige omkring klokken 22 havde vi nogle udfordringer i den ene ende, hvor vi blev nødt til at tage dørmændene ned, men ellers har vi to-tre dørmænd, der går rundt og sikrer, at folk overholder restriktioner i forhold til mundbind og at de ikke danser og lignende.”

Han minder om, at der kan være situationer, hvor gæster er fritaget for mundbind, og det kan personalet på Stygge Pub ifølge Daniel Eskildsen ikke gøre så meget ved:

Der er nogen, der er fritaget for mundbind på grund af fysisk eller psykisk handicap, og hvis de siger det, så må vi gå ud fra, at det er rigtigt,” siger han.

Der må være nogen, der tager et tjek på, hvad der sker. Der er politi i nattelivet, og de bør kigge forbi, og så må de lukke stedet, hvis reglerne ikke bliver overholdt, siger Per Larsen fra de konservative.

Nordjyllands Politi har set TV2 Nords optagelser fra baren, og de har mandag taget kontakt til ejeren for at sikre, at lignende ikke gentager sig:

Vi er nødsaget til at sætte ind over for det her. Vi har allerede kontaktet værtshusejeren, så han kan få bragt tingene i orden,” siger Claus Danø, der er politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Ifølge dørmanden Daniel Eskildsen, vil man til næste weekend sørge for at have en ekstra dørmand på arbejde, så de er fire, der tjekker, at restriktionerne overholdes.

Optagelserne fra det aalborgensiske natteliv kommer nu videre til ministerens bord. Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, agter at tage sagen op med ministeren:

Nu vil jeg tage det op med ministeren, hvad vi kan gøre for at forhindre det her, for det er uacceptabelt, at restauratører opfører sig på den måde og ikke overholder de retningslinjer, der er,” siger han.


Kan lide det? Del med dine venner!

2.1k delinger, 7306 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
0
LOL
Creepy Creepy
28
Creepy
OMG OMG
21
OMG
Nørdi Nørdi
0
Nørdi
Sej Sej
0
Sej
Fejl Fejl
19
Fejl
Love Love
5216
Love
Sød Sød
176
Sød
Vred Vred
379
Vred
WTF WTF
121
WTF

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!