3980
141

Vil tyverne blive brølende?

En tredjedel af landets kommuner faktisk har øget beskæftigelsen under pandemien.


1.1k delinger, 3839 pointer

For godt hundrede år siden hærgede Den Spanske Syge store dele af verden. Millioner døde i kølvandet på Den Store Krig, hvor nød og elendighed herskede. Efter pandemiens ophør i 1921 voksede de vestlige økonomier, ikke mindst den amerikanske, hvor man taler om de brølende 1920’ere. Vil historien i store træk gentage sig når coronapandemien er overstået? Vil 2020’erne også blive brølende? Det kan selvsagt ikke besvares med sikkerhed, men meget tyder på, at både økonomi og beskæftigelse vil komme sig hurtigt, i det mindste i en dansk sammenhæng.

I en artikel på finans.dk oplyses det, at en tredjedel af landets kommuner faktisk har øget beskæftigelsen under pandemien. I toppen ligger tre vestegnskommuner, Brøndby, Hvidovre og Ballerup. Brøndbys gode resultat skyldes bl.a., at kommunen huser virksomheden nemlig.coms hovedkvarter, hvor man har ansat mange flere mennesker til at bringe mad og andet ud til de coronaramte husstande. I Hvidovre er der bl.a. mange byggevirksomheder, mens Ballerup har huset et stort testcenter, hvilket har bidraget til beskæftigelsen. Andre kommuner er meget hårdt ramt. Det gælder bl.a. Tårnby, hvor mange lufthavnsmedarbejdere bor. Lufthavnsbranchen har som bekendt nærmest ligget stille under den langvarige pandemi. Københavns kommune er også hårdt ramt. Der tegner sig et mønster. Kommuner med relativt mange fremstillingsvirksomheder står stærkere end kommuner, der er domineret af servicejobs. Artiklen vurderer, at denne tendens vil fortsætte i de kommende år.

Den samlede beskæftigelse ser ud til at være ved at komme sig. I april 2021 steg beskæftigelsen med 16.000 personer, og det var tredje måned i træk, at beskæftigelsen steg. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig er den generelle tendens under pandemien, at folk ikke er gået ned i indtægt, men har haft sværere ved at opretholde forbrugsniveauet fra tiden før Covid-19’s hærgen. Meget tyder på, at et stort forbrug venter lige om hjørnet når folk igen har mulighed for at forbruge som i 2010’erne. Der er store opsparede beløb, som venter på at blive brugt. Om denne forestående forbrugsfest også kommer til at betyde, at hele årtiet, 2020’erne, vil være præget af stor beskæftigelse, god økonomi og et stort forbrug, kan ikke afgøres med sikkerhed. Udfordringen er jo bl.a. at det er i det samme årti, at verdens beslutningstagere skal redde vores klode fra at ende i uoprettelige klimaforandringer. Denne indsats må trods alt være determinerende for alt andet, også den økonomiske udvikling på så kort sigt som et årti trods alt er.


Kan lide det? Del med dine venner!

1.1k delinger, 3839 pointer

Hvad er din reaktion?

LOL LOL
25
LOL
Creepy Creepy
5
Creepy
OMG OMG
16
OMG
Nørdi Nørdi
118
Nørdi
Sej Sej
429
Sej
Fejl Fejl
38
Fejl
Love Love
2836
Love
Sød Sød
1129
Sød
Vred Vred
30
Vred
WTF WTF
14
WTF
Anders Engberg

Flere kommentarer

error: Indholdet på dette websted er beskyttet!